Kategorije
Događanja

DP KZŽ suorganizator održane godišnje konferencije hrvatskih psihologa

Društvo psihologa Krapinsko-zagorske županije bilo je suorganizator 26. godišnje konferencije hrvatskih psihologa koja se održala u studenom 2018. u Svetom Martinu na Muri. Glavni organizator konferencije bio je HPD, a suorganizatori su bili HPK,  DP Varaždin, Društvo psihologa Krapinsko-zagorske županije te Društvo psihologa Primorsko-goranske županije. To je prvi puta, od kada se održava konferencije, da je naše Društvo sudjelovalo u organizaciji.

Za suorganizaciju godišnje konferencije, Društvo psihologa Krapinsko-zagorske županije je, uz pomoć donatora, za sve sudionike konferencije osiguralo info brošure o KZŽ i promotivne lizalice sa natpisom Društva koje nam je izradio Cukerlab iz Zaboka. Osim poklona za sudionike, organizirali smo i gostovanje saksofoniste Ivana Papište na domjenku dobrodošlice te poklon vrećice za pozvane predavače i počasnu predsjednicu konferencije.

Na konferenciji smo bili domaćini pub kviza na kojem su pobjednici dobili obiteljske ulaznice za Muzej krapinskih neandertalaca, knjigu Sorte vina, medenjake i promotivni materijale naše Županije, a prezentirali smo i rad Društva putem informativnog štanda sa materijalima o Društvu i našem projektu te promotivnim materijalima KZŽ (letci, brošure, autohtoni proizvodi te drugi materijali).

Osim u popratnim konferencijskim aktivnostima, naši članovi sudjelovali su i u programskom dijelu konferencije. Organizirali smo okrugli stol na temu „Izazovi i iskustva u radu lokalnih društava psihologa“ kojeg su vodile Ljerka Tuđa-Družinec, Tamara Blažinić-Papišta i Brankica Čavužić, a na kojem su sudjelovali i predsjednik HPD-a Josip Lopižić, predsjednica Društva psihologa Virovitičko-podravske županije Jasna Per-Kožnjak te predstavnica Društva psihologa Varaždin.

Kolegica Tamara Blažinić-Papišta sudjelovala je i na poster sekciji, a Brankica Čavužić na Psihošpanciru.

U suorganizaciji konferencije Društvu psihologa Krapinsko-zagorske županije pomogli su sljedeći donatori: HPK, Ljekarne Švaljek, KZŽ, Turistička zajednica KZŽ, Grad Zabok, Muzej krapinskih neandertalaca, Trvtka Bodren d.o.o., Slastice „Tri užitka“ i Medičarna Šćuric kojima ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći. Također, zahvaljujemo i profesorici anglistike Petri Blajić na prijevodu materijala konferencije na engleski jezik.

Na kraju, ali ne manje važno, naša članica Ljerka Lihter, bivša dopredsjednica Društva, na 26. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa primila je Društveno priznanje „Marulić: Fiat Psychologia“ za osobiti doprinos u hrvatskoj primijenjenoj psihologiji za 2018. godinu.

Čestitke kolegici!

Odgovori