Kategorije
Tjedan psihologije

Održano predavanje “Dojmovi o nama i drugima”

U okviru obilježavanja 8. tjedna psihologije, u Gradskoj knjižnici u Krapini je 18. veljače 2015. održano predavanje iz područja socijalne psihologije „Dojmovi o nama i drugima – psihologija prvih i svih ostalih susreta“. Predavanje je održao član Društva psihologa Krapinsko-zagorske županije, psiholog Tomislav Vincelj.

Tema predavanja bila je iz područja socijalne percepcije, a cilj je bio prikazati sudionicima kako stvaramo dojmove, kako nam u tome pomažu i odmažu sheme i stereotipi koje smo stekli odgojem, obrazovanjem i životnim iskustvom te kako tumačimo svoje ponašanje kao i ponašanje drugih. Predavanje je dobro prihvaćeno od strane publike, koja je izrazila interes za budućim predavanjima sličnih tema.

Predavanje je posjetila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je pružila podršku radu društva i psiholozima općenito. “Istaknula bih da Krapinsko-zagorska županija podržava i cijeni rad psihologa i zalagat ćemo se da ta struka bude još cjenjenija i zastupljenija, prvenstveno u odgojno-obrazovnim institucijama, jer to smatramo jako bitnim”, poručila je gđa. Petek.

Ovim putem se želimo zahvaliti zamjenici župana na lijepim riječima podrške, kao i Gradskoj knjižnici Krapina na suradnji u vezi s prostorom i promocijom ovog događaja.

Odgovori