Kategorije
Tjedan psihologije

5. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Tjedan psihologije u Hrvatskoj je sada već tradicionalan događaj u mjesecu veljači. Odvija se u tjednu 20. do 26. veljače 2012., s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, a kroz vrlo široki spektar djelatnosti koje će se tijekom tog tjedna događati diljem Hrvatske.,

Nakon uspješnih prethodno organiziranih Tjedana psihologije, ove godine kreće i 5. Tjedan psihologije u Hrvatskoj kojeg organizira Hrvatsko psihološko društvo s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, a kroz vrlo široki spektar djelatnosti koje će se tijekom tog tjedna događati diljem Hrvatske. Zašto tjedan od 20. do 26. veljače? Zbog toga jer u tom tjednu pada 20. veljače, dan kada je 1953.godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.

Tjedan psihologije se organizira kako bi se zajednica upoznala sa širinom posla psihologa kroz različite vidove primjene struke u zajednici te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama. Naravno, da se dio psihologa bavi kliničkom praksom i radi s ljudima s psihičkim poteškoćama, no nužno je i da javnost prestane gledati našu struku kao isključivo kliničku i počne ju gledati i jasnije stavljati u odnosu na druge profesije koje se bave mentalnim zdravljem.

Hrvatsko psihološko društvo sa svojim stručnim sekcijama te u suradnji s županijskim društvima diljem hrvatske organizira različita događanja u skolpu Tjedna psihologije. Društvo psihologa KZŽ također je osmislio program u sklopu 5. Tjedna psihologije.

Odgovori