Kategorije
Događanja

Društvo psihologa KZŽ oprostilo se od stare i izabralo novu predsjednicu

Društvo psihologa KZŽ osnovano je 2006. godine i tada je brojalo oko 15ak članova. Za prvu predsjednicu izabrana je Ljerka Tuđa-Družinec koja je vodila Društvo sve do sada i bila je jedna od ključnih osoba da se Društvo u svojim počecima ‘održi na životu’. U svojih skoro 8 godina predsjedavanja Ljerka Tuđa-Družinec zajedno sa članovima organizirala je niz aktivnosti kako bi psihologiju i rad psihologa približila zajednici, a jedan od najvažnijih je projekt „Edukacija i senzibilizacija nastavnika, roditelja i učenika srednjih škola o problemu suicida mladih“ koji se provodi već petu godinu za redom. Također, u ovih 8 godina i broj članova Društvo porastao je na broj od 29 članova. Ljerka je odlučila da je sad ipak red da se ‘palica preda dalje’ te je odstupila s mjesta predsjednice Društva. Njezinim riječima „vrijeme je da tu funkciju preuzme netko drugi kako bi Društvo dobilo novi pravac, nove aktivnosti i novu dinamiku rada.“ Tako je početkom 2014. godine Društvo psihologa KZŽ jednoglasno izabralo za novu predsjednicu Brankicu Čavužić.,

Brankica Čavužić je 2005. godine diplomirala psihologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu, te se od prvih dana pokazala kao vrlo aktivan psiholog u zajednici. Već 9 godina je zaposlena u Srednjoj školi Krapina („i ne da se van“), gdje radi u nastavi. Želja za individualnim radom sa učenicima potaknula ju je da u dogovoru sa ravnateljem škole pokrene savjetovalište za mlade unutar svoje škole. Kao član Društva psihologa KZŽ sudjelovala je gotovo u svim aktivnostima Društva, a posebno u izvedbi projekta „Edukacija i senzibilizacija nastavnika, roditelja i učenika srednjih škola o problemu suicida mladih“ i osmišljavanju, organizaciji i provedbi aktivnosti u sklopu Tjedana psihologije.

Na kraju, zahvaljujemo Ljerki Tuđa-Družinec što je do sada vodila Društvo, a Brankici Čavužić želimo puno uspjeha u budućem radu!

Napisala:

Tamara Blažinić-Papišta (Tajnik Društva psihologa KZŽ)

Odgovori