Kategorije
Tjedan psihologije

6. Tjedan psihologije u Hrvatskoj

Tjedan psihologije u Hrvatskoj je sada već tradicionalan događaj u mjesecu veljači. Odvija se u tjednu 18. do 24. veljače 2013., s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, a kroz vrlo široki spektar djelatnosti koje će se tijekom tog tjedna događati diljem Hrvatske.,

Nakon pet uspješnih organiziranih Tjedana psihologije, ove godine kreće i 6. Tjedan psihologije u Hrvatskoj kojeg organizira Hrvatsko psihološko društvo kojemu se pridružuje i Hrvatska psihološka komora.

Tjedan psihologije se organizira kako bi se zajednica upoznala sa širinom posla psihologa kroz različite vidove primjene struke u zajednici te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama. Naravno, da se dio psihologa bavi kliničkom praksom i radi s ljudima s psihičkim poteškoćama, no nužno je i da javnost prestane gledati našu struku kao isključivo kliničku i počne ju gledati i jasnije stavljati u odnosu na druge profesije koje se bave mentalnim zdravljem.

Hrvatsko psihološko društvo sa svojim stručnim sekcijama te u suradnji s županijskim društvima diljem hrvatske organizira različita događanja u sklopu Tjedna psihologije. Društvo psihologa KZŽ također je osmislio program u 6. Tjednu psihologije.

Odgovori